Broodje kip pesto

Lunchen met een overheerlijk broodje kip met pesto.

 

Nodig

kommetje, kwastje, koekenpan, plank

 

Bereiding

Bestrijk de kip met een mengsel van de kruiden.

Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verwarm de olie in de pan, bak hierin de kip rondom bruin.

Reken 7 minuten per kant en laat de kip goed garen.

Halveer de broodjes en bestrijk ze royaal met de pesto.

Leg hierop de komkommer en de tomaat.

Laat de kip na het bakken even rusten alvorens te snijden.

Snijd de kip dan schuin in plakjes en leg die op het brood.

Garneer met de rucola.

 

Lekker met:

een vers glas jus d'orange

Boodschappenlijstje

2 halve kipfilets

1 eetl. Herbes de Provence of Provencaalse kruiden

1 theel. paprikapoeder edelzoet 

zout en peper uit de molen

2 eetl. olie

2 volkorenbroodjes

1 eetl. rode pesto 

1 kleine komkommer 

1 grote vleestomaat in plakjes

rucolasla voor de garnering



Kipmaaltijdsalade

Kipmaaltijdsalade met quinoa en avocado

 

Nodig

braadpan, plank, mengkom, litermaat en slaschaal.

 

Bereiding

Neem de kip uit de koelkast

Verwarm de boter met de olie in de pan en bak hierin de kip aan

Voeg alle uien toe en sluit de pan

Reken ca. 35 minuten en keer de kip regelmatig

Voeg eventueel een scheutje vruchtenlikeur of water toe

Kook in die tijd de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing

Neem de kip uit de pan, laat afkoelen en haal het kippenvlees van de botjes

Vul de kom met de kip, de uien met het braadvocht en de quinoa

Schil, ontpit de avocado’s en snijd ze in partjes

Maak dressing van de azijn, de olie, de suiker en de gember

Voeg die toe aan de salade en maak op smaak af met zout en peper

Meng op het laatst de avocado’s er doorheen 

Schep de salade in de schaal en bestrooi met de noten

lekker met:

Versgebakken frites.

Boodschappenlijstje

4 voorgekruide of gemarineerde kippendijen met bot of 4 drumsticks

25 g boter of margarine en 2 eetl. olie 

4 lente uitjes in ringen 

2 eetl. gehalveerde gele Amsterdamse uien 

2 kopjes droge quinoa (pak=275 gram)

4 eetrijpe avocado’s 

2 eetl. zoetzure azijn van de A’damse uien

2 eetl. arachide- of kokosolie

1 eetl. suiker

1 eetl. gehakte gembersnippers

kruidenzout uit de molen



Kipdrumsticks met spinazie en citroen uit de oven

Een frisse ovenschotel met drumsticks, spinazie en citroen: smullen.

 

Nodig

oven op 180 °C, grote ovenschaal, wok

 

Bereiding

Verwarm de oven voor.

Bestrooi de drumsticks met zout en peper uit de molen.

Doe de olie in de ovenschaal en voeg de drumsticks toe.

Snij de citroenen in partjes en doe deze met de knoflook in de schaal.

Voeg de peterselie en de basilicum toe.

Schik de partjes aardappel, om de drumsticks, in de schaal.

Zet het geheel ongeveer 40 minuten in de oven.

Was ondertussen de spinazie en laat ongeveer 1 min. slinken in de wok.

Voeg dit bij het serveren aan het gerecht toe.

Besprenkel tot slot met het sap van de (meegebakken) citroenen.

lekker met:

geroosterde paprika’s.

Boodschappenlijstje

8 kipdrumsticks

4 eetl. olijfolie

8 tenen knoflook

2 citroenen

1 eetl. verse peterselie, gehakt

1 eetl. verse basilicum, gehakt

±12 gekookte rode aardappelen 

(in grove partjes)

300 g verse spinazie

zout en peper uit de molen